ANBI en doneren

ANBI en doneren

Het is alweer december. Het eind van het jaar is alweer in zicht.

Heeft u er wel eens aan gedacht dat het een leuk voordeel kan opleveren als u een donatie overmaakt naar Stichting Garuda House Bali?

Stichting Garuda House is door de Belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dat heeft voor ons voordelen, bijvoorbeeld dat we onder voorwaarden geen schenk- en erfbelasting betalen. Maar dat heeft ook voordelen voor u als donateur.
Zo zijn giften aan Garuda house deels aftrekbaar van de belasting, periodiek schenkingen zelfs volledig. Bij een periodieke schenking legt u vast dat u voor een periode van in ieder geval 5 jaar een bepaalde schenking doet. Zo kunt u niet alleen tenminste 1 meisje helpen met het krijgen van middelbaar onderwijs en goede zorg, maar ook een behoorlijk deel van uw schenking via de belasting terugkrijgen. Voor de aftrek van periodieke schenkingen geldt geen minimaal of maximaal schenkingsbedrag. Wilt u meer weten over periodiek schenken, neem contact met ons op.

Wilt u meer weten over belastingaftrek van giften, dan helpt de Belastingdienst u graag verder.

Maar er zijn ook andere voordelen van geven aan een erkende ANBI. Zo weet u bijvoorbeeld dat tenminste 90% van onze uitgaven gaan naar het Garuda house, dus dat uw geld echt besteed wordt aan de opvoeding en educatie van de meisjes. Daarnaast weet u dat er een actueel beleidsplan is en een transparante begroting.

Kijk eens op de website van de Belastingdienst en wat voordeel er voor is.

Maak in de maand december nog een gift over naar het Garuda House en krijg een leuk voordeel wanneer u aangifte inkomstenbelasting doet in april 2019.

Win win toch ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *