Lieve Nila

Lieve Nila

Wat hebben wij jou op zien groeien zeg.

Wauw.

Ik mag het eigenlijk niet zeggen. Maar op dit moment ben jij mijn favoriet in het huis. Ik merk aan mijzelf als we het Garuda House bezoeken, dat ik naar jou toe trek. Ik wil weten hoe het met je gaat. Dat komt ook doordat ik je al zoveel jaren ken. In 2009, toen we het huis de eerste keer bezochten, was jij er al. Je was de jongste van het huis. Je was toen net 8 jaar oud en woonde ook nog maar net in het huis. Je wist nog niet zo goed wat je met ons moest. Maar heel eerlijk, wij vonden het in het 2009 ook doodeng. We kenden het project, maar wisten niet wat ons te wachten stond. Je liet het praten maar aan je oudere zussen van het huis over. Jij kroop liever in een hoekje.

En de laatste avond in 2009 moest je ook nog voor ons dansen. Je danste samen met je zusjes, maar je stapte steeds net een tel later opzij dan de rest.

Wij vonden het aandoenlijk om te zien.

Als we de foto’s van 2009 bekijken, sta je er nog niet veel op. Maar dat heb je later helemaal goedgemaakt. In de jaren daarna stond je altijd op de voorgrond.

Nila in 2014

Je oudere zussen vertrokken. Zij waren klaar met high school en gingen hun eigen weg. Er kwamen weer nieuwe zussen en langzaamaan werd jij één van de oudere zussen.

Als ik je nu zie staan met je 17 jaar oud, staat daar een vrouw. Een prachtige vrouw. Je doet het woord voor je kleinere zusjes en helpt flink mee in het huis.

Je woont nu 8 jaar in het huis. Net zolang als dat wij het Garuda House bezoeken. Je bent voor ons het gezicht geworden van het huis.

En nu ga je na de zomervakantie naar het laatste jaar van High School.

Nila met haar kleine zusjes op de foto

Nu weet ik wat moeders bedoelen met de tijd gaat te snel. Het is mooi om te zien hoe groot je wordt, maar het is moeilijk dat we je straks moeten loslaten in de grote mensenwereld.

Maar lieve Nila. Jij weet precies wat je wilt. Je zingt prachtig bij het koor, waar Leo dirigent is. En 2 maanden geleden heb je zelf de keuze gemaakt om je te laten dopen. Je hebt je daar voor klaar gemaakt en zelf deze bewuste keuze gemaakt.

Je weet ook heel goed wat je wilt. Na Senior High School wil je naar de universiteit. Je hebt een doel voor ogen. Je wilt lerares worden. En lieve Nila. Dat gaat jou lukken!

We gaan je helpen dat jij ook de universiteit kan doen. We hoeven je nog niet los te laten.

Je bent de oudste van 5 kinderen. Je hebt nog 2 broertjes en 2 zusjes. Maar die zijn veel jonger dan jij. Toen jij naar school moest, hadden jouw ouders geen geld daarvoor. Voor jouw broertjes en zusjes is dat nu anders. Zij kunnen nu zonder hulp van het Garuda House naar school.

Wat zijn wij ontzettend blij dat jouw ouders de juiste keuze hebben gemaakt dat jij naar het Garuda House mocht gaan. Hier werk jij nu aan jouw toekomst!

Lieve Nila. In de toekomst zal je zeker nog tegenslagen krijgen. Maar jij bent sterk genoeg om dit te kunnen dragen.

Ga zo door!

Icha aan het meehelpen op het strand
Altijd een selfie met Jeroen
Powervrouw ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *